توصیف شومینه و تاریخچه آن
در این متن می خواهیم به توصیف شومینه های مختلف بپردازیم. در سال ۲۰۰۸، افزایش چشمگیر قیمت های نفت باعث شد که مردم بسیاری از گزینه های گرمایش را ترک و رو به وسایل دیگری همچون شومینه بیاورند .
هر دو اجاق گاز سوزنی و اجاق های چندگانه جایگزین های قابل توجه و ارزان تری از روشهای گرمایش نفت و گاز هستند. گرچه پس از کاهش قیمت نفت ، بسیاری از مردم همچنان به استفاده از شومینه ادامه دادند.
در واقع در ابتدا ناچاراً به شومینه روی آوردند و سپس مشتاق به استفاده از آن شدند. اما از زمان های بسیار دور مردم برای گرم کردن خانه هایشان چاله هایی را در زمین یا در دیوار ایجاد می کردند و در آن آتش روشن می کردند.
حتما بخوانید:ساختار شومینه های اولیه
روش ساخت شومینه
ما در این متن به طور خلاصه در مورد روش ساخت محصول به توصیف شومینه می پردازیم. انتشار نور و گرما، شومینه را تبدیل به نقطه ی کانونی خانه کرده است. گرچه تفکر کنونی جامعه در مورد شومینه تغییر کرده است و آن از یک جز اصلی تبدیل به یک شئ تزئینی شده است، اما شومینهها هنوز هم از عناصر زیبا در معماری هستند. شومینههای مدرن دارای تعداد مشخصی عناصر طراحی مشترک هستند که هر کدام از آنها از سوی آییننامههای ساخت منازل مسکونی اعمال میشود. وجود این محدودیتها تاثیر یکسانی بر شومینهها گذاشته است و باعث شده تا بیشتر آنها دارای مقیاس و نسبتهای مشخصی باشند.
حتما بخوانید: کاربرد شومینه برقی درمکان های مختلف منزل
قسمت های اصلی شومینه
- سطح شومینه، آتشدان و دودکش ( شومینههای مدرن با سوخت ژلاتین دیگر نیازی به دودکش ندارند ) .
- قسمت های دیگر مثل محفظه چوب و قسمت بالای شومینه، به شیوههایی زیبا ساخته میشوند.
با بزرگ و کوچککردن بخش های اصلی شومینه میتوان به انواع مختلفی از شومینه رسید. بیایید با سطح شومینه شروع کنیم.
سطح شومینه
شومینه هایی که سوختشان با چوب است در قسمت جلوی خود یک سطح نسوز احتیاج دارند.طبق آیین نامه های ساختمان اندازه شومینه با اندازه دهانه شومینه ارتباط مستقیم دارند،به این معنا که هرچه سطح شومینه بزرگتر باشد دهانه نیز بزرگتر میشود .
آتشدان شومینه
قسمتی که آتش در آن شکل می گیرد آتش دانه شومینه نام دارند.
در شومینه هایی که سوختشان با چوب است اندازه دهانه به این صورت شکل میگیرد:
هرچه اندازه دهانه بزرگتر باشد ، دودرو نیز باید بزرگتر باشد ، این فضا میزان آتش را نیز تعیین میکند.
شومینههای با سوخت چوب در جلو و پیرامون دهانه خود نیازمند یک سطح نسوز هستند. آییننامههای ساختمان حداقل اندازهای را برای اندازه سطح شومینه در نظر گرفتهاند که این اندازه با اندازه دهانه شومینه نسبت مستقیمی دارد. بنابراین هر چه دهانه شومینه بزرگتر باشد سطح آن به همان نسبت باید بزرگتر شود.
محاصن و معایب شومینه
اما شومینه محاسن و معایب خاص خود را دارد محاسنی چون:
زیبایی منحصر به فرد در دکوراسیون
گرمای طبیعی توسط آتش طبیعی
بوی مطبوع چوب سوخته و ایجاد حس آرامش
و ..
معایبی چون یکپارچه گرم نکردن خانه، خطر انتشار گاز سمی ناشی از سوختن زغال و …
حتما بخوانید: چه مزایایی از شومینه برقی می تواند شما را به خرید یک شومینه برقی تشویق کند؟
خرید شومینه دقت کنید
در هنگام خرید شومینه و بطور کلی هر چیزی که اطلاعات کمی در باره آن داشته باشیم مشکلات خاص خود را داریم. ابتدا قبل از خرید باید نیازهای حال و آینده خود را بدرستی بشناسید . سپس اطلاعات کافی نسبت به انواع شومینه برقی , گازی , دیواری , چدنی , مدرن , کلاسیک و… کسب کنید .